S čim žanrske klasike in žanrski odpadniki dosežejo svoj kultni učinek? Kako napadajo naše čute in zakaj nam zlezejo pod kožo? Kako pri tem uporabljajo in kršijo žanrske zakonitosti? In katere to sploh so? Vsa ta vprašanja bomo naslavljali na šestdnevni filmskokritiški delavnici Naježimo dlako, ostrimo pogled!, ki jo na Festivalu žanrskega filma Kurja polt med 14.–19. aprila organizira Društvo za širjenje filmske kulture KINO!.
Po ogledu izbranih žanrskih poslastic bomo v kavarni Slovenske kinoteke in Kinodvora skozi poglobljeno debato premišljevali videno in ob pomoči mentorjev artikulirali svoje poglede v kratkih esejih. Ti bodo objavljeni na spletni strani festivala in na spletnem portalu Ostrenje pogleda, izbor najboljših pa tudi v reviji KINO!
Na voljo je le 10 prostih mest, udeležba pa znaša 15 EUR. Udeleženci delavnice prejmejo festivalsko akreditacijo, s katero imajo prost vstop na vse filme. Delavnico vodi dr. Maja Krajnc, filmska teoretičarka in odg. urednica revije KINO! ter izvajalka Kino-katedre za srednješolce v Slovenski kinoteki. Asistira Robert Kuret, filmski publicist.
Prijave zbiramo od 1. 3. do 1. 4. (oziroma do zapolnitve mest) na: ostrenje.pogleda@gmail.com.

Za vprašanja smo dosegljivi na številki 040 302 808 (Zala Ž.).

 

OP_KURJAPOLT_2020_PLAKAT

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s