Martin Draksler

Kratki film Banana Boy (2018) je žanrski igrani film. Nastal je na letošnji delavnici Luksuz produkcije v Kršem. Od ideje do končnega filma so imeli ustvarjalci na voljo 12 dni, znotraj katerih so v svojih ekipah posneli kratki film. Režiser filma Matteo Moeschler je že imel izkušnje z dokumentarnim filmom, Banana Boy pa je njegov prvi igrani film z večjo filmsko ekipo.

Idejo za scenarij je dobil na poti v Krško. Velik del scenarija je napisan po pripovedih njegovih prijateljev o »nabavljanju« droge in zapletih, ki temu pritičejo. Režiser je naletel na največ težav z igranjem glavne vloge v lastnem filmu. Zato se mu je zdelo pomembno, da si z direktorjem fotografije zaupata, saj je bilo njuno sodelovanje odvisno izključno od priprav na snemanje. Režiserju tako ni bilo treba pregledovati posnetega materiala, pustil mu je svobodo pri ustvarjanju.

Nekaj kadrov filma je bilo posnetih zadnji dan, le nekaj ur pred zaključno oddajo filmov, tako da je bilo samo snemanje precej naporno in napeto. Režiserjeve velike zahvale gredo ekipi, saj je bila pripravljena kljub več vzporednim projektom delati s polno paro, včasih je pozabila celo na spanec, da bi film na koncu dokončali.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s